Een strafrecht advocaat

strafrechtStrafrecht is het recht waar een persoon mee te maken krijgt als hij of zij ervan wordt verdacht een overtreding of misdrijf te hebben gepleegd. Deze overtreding of dit misdrijf kan een zaak zijn tussen dader en slachtoffer, maar ook tussen dader en samenleving. Hierbij is een overtreding een licht strafbaar feit, zoals het door rood rijden met de auto. Overtredingen als deze worden altijd behandel door een kantonrechter. Een misdrijf is een ander soort strafbaar feit.

Deze strafbare feiten zijn namelijk ernstiger dan overtredingen en worden behandeld door de strafrechter van de rechtbank. Bij misdrijven kun je denken aan diefstal, drugshandel en moord. Waar je ook van verdacht wordt, je krijgt altijd te maken met het Openbaar Ministerie (OM). Het OM treedt namelijk namens de samenleving en het slachtoffer, waarbij men probeert te bewijzen dat jij de dader van de overtreding of het misdrijf bent om je vervolgens een bijpassende straf op te leggen.

Verdediging voor een verdachte

Als verdachte heb je het recht om je te verdedigen tegen deze beschuldiging en de straf die aan deze beschuldiging hangt. Dit kun je doen door middel van een gespecialiseerde advocaat, die jouw belangen behartigt in de rechtszaal en probeert te bewijzen dat jij niet de dader bent. Op deze manier is het mogelijk dat je vrijgesproken wordt van de overtreding en het misdrijf. Raadpleeg je geen advocaat, dan is de kans groot dat jouw verdediging niet soepel verloopt. Dit kan allerlei gevolgen hebben voor jouw toekomst, omdat je bij een slechte verdediging meer risico loopt om beschuldigd te worden van de betreffende overtreding of het betreffende misdrijf. Daarom wordt altijd aangeraden om een advocaat in de arm te nemen die jouw rechten kan behartigen en je helpt tijdens de rechtszaak.

 

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat voor strafrecht in Almere? Raadpleeg dan Advocaatalmere.net, want hier vind je een duidelijk overzicht van alle advocatenkantoren in Almere. Deze advocatenkantoren beschikken allemaal over de juiste diploma’s, kennis en vaardigheden om jou optimaal bij te staan tijdens je rechtszaak. Door een advocaat van deze website in de arm te nemen tijdens je rechtszaak, vergroot je dan ook de kans op een goede afloop.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *