Verzekering quad

Een verzekering voor een quad is eenvoudig te vinden. Online kun je deze zoals je waarschijnlijk weet eenvoudig vergelijk en direct afsluiten. Binnen een vijftal minuten kun je de geschikte verzekering vinden. Kijk bij het afsluiten ook goed naar de polisvoorwaarden en kijk hoe snel je quad verzekert kan zijn. In sommige gevallen kun je dit zelfs binnen één werkdag voor elkaar krijgen.

Regelgeving omtrent quads

quad in rivier
Het aanschaffen van een quad is eenvoudig. Dit kun je vandaag de dag online doen. Je kunt natuurlijk ook naar een winkel gaan waar ze gespecialiseerd zijn in het aanbieden van quads. Daarnaast dien je een verzekering te nemen, moet je wegenbelasting betalen en heb je kosten voor de benzine. Je hebt dus te maken met diverse kosten. Als het om regelgeving gaat heb je ook rekening te houden met diverse regels. Deze regelgeving bepaalt ook de soort verzekering die je dient af te sluiten. Qua regelgeving wordt onderscheid gemaakt tussen diverse quads, waarbij het vermogen, het gewicht en de maximumsnelheid bepalend is.

Als het om de verkeersregels gaat dien je je als bestuurder van dit voertuig te houden aan de verkeersregels voor een bromfiets. Het kan echter zijn dat de wetgever de quad ziet als bedrijfsauto, personenauto of motorvoertuig. In dat geval gelden de verkeersregels voor automobilisten. Als de quad niet is goedgekeurd voor de openbare weg, mag je alleen met het voertuig op eigen terrein rijden. Er zijn bij quads geen leeftijdsbeperkingen, want er zijn ook quads voor kinderen.

Verzekering

Heb je een quad, dan dien je deze te verzekeren. Zonder zo’n verzekering rondrijden kan, maar is niet bepaald aanbevelenswaardig. Als je alleen op je eigen terrein rijdt, dan is het wellicht niet per se nodig, maar we raden je aan om minimaal een WA-verzekering af te sluiten als je wel op de weg gaat rijden en andere verkeersdeelnemers tegenkomt. Je zult een accident veroorzaken en geen verzekering hebben. Dan zijn de kosten voor jou en bij ernstig letsel kan het om enkele duizenden tot tienduizenden euro’s gaan. Dan zul je denken: had ik maar voor een paar euro per maand een goede verzekering quad afgesloten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *